1. junij 2019
»Naše poglavitno merilo je, da mora imeti izdelek, če gre npr. za kulinarični pridelek, vsaj 70% lokalnih surovin in seveda proizvajalec mora prihajati iz območja Dolenjske.«
Barbara Jerovšek pojasnjuje merila za kulinarične izdelke v projektu Dobrote Dolenjske.
1. junij 2019
»V Mirni peči je bil dan štrukljev – štruklji nekoč in danes, v Šentrupertu festival marmelade, v Škocjanu dan dolenjskih štrukljev in na Otočcu golf gourmet turnir.«
Barbara Jerovšek predstavlja kulinarične dogodke, ki so potekali v okviru projekta Dobrote Dolenjske.
1. junij 2019
1. junij 2019
»Na ta način tudi pozivamo obiskovalce, skupine, turiste, da pridejo k nam in v živo doživijo, poskusijo ter degustirajo tradicionalno dolenjsko kulinariko.«
Barbara Jerovšek zaključuje s pozivom k obisku in degustaciji tradicionalne dolenjske kulinarike.